Start » utbildning » Hälsohetsen i samhället

Hälsohetsen i samhället

hälsohetsenMan kan konstant läsa om hälsohetsen som finns i samhället, det skrivs om det överallt för att få så många som möjligt att tänka i samma banor. Idag lever vi i ett samhälle där de finns ett ideal hur man ska se ut, du får absolut inte vara överviktig utan du ska vara den typen som har en vältränad kropp med muskler och ha ett bra utseende.

Det kan emellanåt vara väldigt snedvridet det här med hälsohetsen och kan se till att skapa en debatt samt dialog om att man ska se ut på ett visst sätt. Gör man inte det så uppfyller man inte kriterierna för att uppnå idealkroppen som ska uppnås i samhället.

Hälsohetsen grundas i dieter och träningshysteri

Man kan läsa om det överallt, som har nämnts innan, och det stämmer. Det ges tips på hur man snabbt på 4 veckor kan gå ner 15 kilo genom att följa en viss dietform. Du ska inte äta det som inte är hälsosamt utan du ska äta det som är bra för kroppen. Här kan väldigt mycket räknas in som att köpa in träningsprotein för att ersätta det med olika typer av måltider. Varför ska det egentligen behöva vara såhär med denna hälsohetsen? Det är vi i samhället som har skapat den här hälsohetsen som ingen har kunnat förutspå innan. Du ska också träna ett visst antal gånger i veckan för att kunna hålla vikten samt det hälsosamma livet i hälsohetsen som finns i samhället.

Om alla istället tog för sig att tänka på hur de mår, och om de känner att de är lite överviktiga så ska de vara nöjda med sig själva. Alla människor är vi olika och alla är vi lika mycket värda oavsett om det hänger mer fett på sidan hos någon jämfört med någon annan. Det är en rent ut sagt galen hälsohets som har fått fäste i samhället.